Veerkracht

" Zelf vond ik dat ik niet hoefde te veranderen, of misschien wel niet wilde veranderen. Keer op keer liep ik tegen mijn eigen frustratie aan en trapte ik weer in dezelfde valkuil."  Dhr. Kaathoven @ 2016, Teammanager ICT, TilburgDragen doe je zelf, met anderen.

<lees verder>

Aanleiding

Het zijn meestal anderen die je opmerkzaam maken dat je gespannen bent. Kinderen zijn een goede spiegel. Als je thuis komt van je werk en je reageert geïrriteerd op hun gedrag, dan geeft jouw reactie een signaal van spanning en vasthouden. Als je dit bij jezelf signaleert en je kunt jezelf bewust herpakken, dan kan je in relatie met de ander ontspannen en loslaten. Collega’s en vrienden geven ook feedback over gespannen gedrag, maar dat kan je vaak niet helemaal horen. Je hoort het aan, maar het dringt niet tot je door wat zij echt zeggen. Je hoort hun bezorgdheid en je denkt morgen doe ik het rustiger aan. De emmer loopt vol, zonder dat je je ervan bewust bent. Je merkt het als de emmer overloopt en je je grip verliest. Dat is een intens verwarrend proces.

Wat leer je

  • Je leert (stress)signalen te herkennen en te herleiden waar ze vandaan komen;
  • Je leert erkenning te geven aan waar de signalen voor staan;
  • Je leert je persoonlijk inzicht te vergroten en te versterken in wat voor jou belangrijk is;
  • Je werkt ervaringsgericht aan een strategie, waardoor je veerkracht toeneemt.

Voor wie

  • Voor iedereen die merkt dat het werk energie kost en niet geeft;
  • Voor iedereen die merkt dat het korte lontje structureel is en toeneemt;
  • Voor iedereen die denkt `overspannenheid’ dat overkomt mij niet;

Belangstelling

Ben je op zoek naar een coach en wil je onderzoeken wat A3N voor jou kan betekenen. Neem dan contact op met Adriënne Graumans.

Informatie over werkwijze en tarieven