De reis van de held

" Ik realiseer me zo heftig dat ieder zijn eigen leven te leven heeft. Zijn eigen weg heeft te gaan en niet de weg van een ander. Je helpt elkaar, je helpt de ander, maar je kan het lijden van de ander niet voorkomen. " . Teamleider Verpleegkundige Afdeling Ziekenhuis @ 2018

 

Mythen komen van waar het hart zetelt en waar de ervaring is. 

Joseph Campbell

 

De reis van de held

De reis van de held is het verhaal van diepgaande verandering. Het verhaal dat geworteld ligt in de mens als individu en als deel van de gemeenschap. Of je nu groot bent of klein, in welk stadium of welke fase van je leven ook, `de roep naar verandering’ geeft altijd het signaal dat het gordijn opgehaald moet worden voor het onbekende. Je blijkt de bekende horizon van je leven ontgroeid te zijn; de oude concepten, idealen en emotionele patronen voldoen niet langer; het is tijd een drempel over te gaan. Iedere keer anders verteld en vormgegeven, maar met eenzelfde dynamische basisstructuur.

 

Trainingen systemisch werken met de reis van de held

In de trainingen oefen je systemisch gewaarworden in relatie tot de reis van de held.

In de basistraining word je uitgedaagd op avontuur te gaan in je persoonlijke ontwikkeling. Op een verkennende manier leer je de opeenvolgende fasen van de reis van de held kennen. Je onderzoekt welke drempel jou het sterkst bezighoudt.

In de verdiepingstraining werk je met het principe van gelijktijdigheid. Het één en het ander; je onderzoekt tegenstellingen, dilemma’s en paradoxen in je persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.

In de centrumtraining is stilte, luisterkracht en dialoog vanuit het midden leidend. Je openstellen, horen en voelen wat er is.

Werkwijze

Vanuit een open grondhouding wordt persoons-en ervaringsgericht gewerkt met verschillende structuuropstellingen in relatie tot de reis van de held. Opstellingen en oefeningen worden afgewisseld, met dialoog, korte lezingen, reflectie, aandacht en stilte. 

Voor wie

Voor mensen die op pad willen gaan, zichzelf willen ontwikkelen, met alles wat daarbij hoort. Richting kiezen, stappen zetten, talenten ontwikkelen, met dilemma's omgaan, nieuwe vaardigheden leren. 

Voor mensen die ruimte willen maken voor nieuwe dingen. De beweging willen maken van opruimen, ruimte maken en allerlei dingen die je ooit overkwamen maar die je destijds niet onder ogen kon zien, in stapjes, in wat nodig is, verwerken.

 

Nieuwsgierig

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Adriënne Graumans. Zij kan je adviseren welke training nu het best bij je past, bij jou als individu in je persoonlijke ontwikkeling, dan wel voor een team of groep collega's in de organisatie.

 

Agenda

Jaarlijks worden in Kloosterhotel Zin trainingen systemisch werken met de reis van de held verzorgd. Zie hiervoor agenda